Türkiye Firma Rehberi : Sektörel Dizin | Giriş Yapın veya kayıt olun firmanızı ekleyin...


İDEAL DANIŞMANLIK
www.ideal-danismanlik.com
www.isobelgesiistanbul.com
Dünya çapında tanınan ve kabul gören gözetim,denetim,analiz,test, ürün ve sistem belgelendirme konularında danışmanlık vermek amacıyla kurulmuştur.
HEDEFLERİMİZ ; Müşterilerimize arzu ettikleri başarı ve performans seviyesine ulaşmalarında yardımcı olmak, hem kendi hem de müşterilerinin beklentilerini aşabilmeleri için gerekli temelleri sunmaktır. Bu hedefler firmamızı için hayati derecede önemli olmakla birlikte sürekli başarımızın da temelidir.

AMACIMIZ; Danışmanlık hizmeti boyunca her iki tarafında mükemmelliğe ulaşacağı uzun vadeli bir iş ortaklığını şekillendirmek , geliştirmek ve devam ettirmektir.Firmamız uzman personeli ile, karmaşıklığına ve zorluğuna bakılmaksızın tüm danışmanlık gereksinizmlerinizi gidermekle görevlidir.
MÜŞTERİLERİMİZE amaçlarına ulaşmada yardım etmek için tasarlanmış uyarlama programlar ve aktif raporlama aracılığı ile mükemmel bir danışmanlık hizmeti sunmakla gurur duyyoruz. Her iş sahasının kendine özgü özellikleri olabileceğinden, müşterinin yanında o nun işlerinin işleyişini anlayan çalışma kabiliyetini günümüz modern rekabetci ortamına uyarlayan İDEAL DANIŞMANLIK firmalara önemli bir katkı sağlamaktadır.
MİSYONUMUZ
Uzun vadeli ayakta kalmayı ve sürekli gelişimi hedefleyen firmalara çağdaş bilgi ve teknolojiyi kullanarak yönetim sistemleri ve İnsan Kaynakları konusunda eğitim ve danışmanlık hizmeti vermek.
VİZYONUMUZ
Verdiği hizmet kalitesi ile kalite yolculuğundaki sektöründe öncü kurum ve kuruluşların tercihi İDEAL DANIŞMANLIK olacaktır.
ULUSLAR ARASI STANDARTLAR
ISO 9001:2000 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
ISO 14001:2004 ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ
ISO 22000:2005 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ
ISO 27001 BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ
OHSAS 18001İŞCİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ
QS 9000 / ISO TS 16949:2002 OTOMOTİV SEKTÖRÜ İÇİN KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
ISO 13485 MEDİKAL SEKTÖRÜ İÇİN KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
ÜRÜN BELGELENDİRME
CE (AVRUPAYA UYUMLULUK)
ULUSAL STANDARTLAR
TSE TSEK STANDARTLARI
GIDA SİCİL / ÜRETİM İZİN SERTİFİKASI

DİĞER UYGULAMALAR
MARKA TESCİLİ
GARANTİ BELGESİ
GOST-R BELGESİ
SA 8000 SOSYAL SORUMLULUK
KAPASİTE RAPORU
AYIRMA TOPLAMA ÖN LİSANS BELGESİ
TESİS PLANLAMA / İŞ ETÜDÜ/ 5S / TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİM SİSTEMİ
KURUMSAL EĞİTİMLER
ISO 9001:2000 KALITE YÖNETIM SISTEM BELGESI DANISMANLIGI
ISO 9001 :2000 Kalite Yönetim belgesi standardi; bir kurulusun müsteri sartlari ve yürürlülükteki mevzuat sartlarini karsilayan ürünü hizmeti düzenli bir seklide saglama yetenegini gösterme ihtiyaci oldugunda ve Sistemin sürekli iyilestirilmesi ve müsteriye yürürlükteki mevzuat sartlarina uyuldugunun güvencesinin verilmesi için süreçler de dahil olmak üzere sistemin etkin uygulanmasi yolu ile müsteri memnuniyetinin arttirilmasi amacina yöneldigi durumlarda iso 9001 kalite yönetim sistemi belgesi için sartlari kapsar. Hal böyle olunca iso 9001 Kalite Yönetim Sistemi belgeleri kurulusun müsteri odakli, güvenilir ürün/hizmet verdiginin kanitidir. Kurulusun uluslararasi standartlarda ürün/hizmet verdiginin kabul görmüs açik bir delili niteligindedir. Burada ürün terimi müsteri için amaçlanan veya müsteri tarafindan talep edilen ürüne uygulanir. Her ne kadar iso belgesi standardi içerisinde ürün terimi geçse de kurulus müsterisine hizmet sunuyorsa bu hizmet olarak ta algilanabilir.
ISO 9001:2000 BELGESI , bütün sartlari yaptigi faaliyetlere ve büyüklüklerine bakilmaksizin bütün kuruluslara uygulanabilir. Örnegin bir siyasi parti veya bir spor kulübü veya tek kisilik çalisan bir avukatlik bürosu da ISO 9001 belgesi KYS standardin sartlarini karsilayarak bir kalite sistemi kurabilir. Burada önemle vurgulanmasi gereken husus sudur iso danismanligi yapan bir çok özel kurulus vardir her ne kadar ayni standardi rehber kabul ederek sistem kurulsa da ISO danismanligi yapan firmalar ayni sektörde de olsa farkli sektörde ayni çalismalari yapmalarinin iso 9001 belgesi danismanlik almak isteyen firmalara kapsamli dinamik kalite sistemi kuramayacaklarindan dolayi ISO 9001 BELGESI almak isteyen kurulusa bir yarar saglamayacaktir. TS EN ISO 9001 :2000 Kalite Yönetim Sistemi belgesi Ayni tipte dokümantasyon ve sistem olmasini istenmemektedir. Çünkü her bir sirketin büyüklügü yapisi personel yeterliligi ve makine teçhizat yeterliligi bir degildir. Iso 9001 belge çalismalari kapsaminda yapilacak çalismalar diger bu degisle iso 9001 belgesi danismanlik hizmeti almak için kurulusta hangi sartlar yerine getirilmelidir.IDEAL DANISMANLIK VE EGITIM olarak kalite belgesi , iso belgesi , adina ne derseniz deyin bizimle yaptiginiz danismanlik çalismalari kalite belgesi ni almaya kolaylastiracak size özel danismanlik çalismalari olacaktir. ISO 9001 danismanligi kapsaminda IDEAL DANISMANLIK EGITIM VE DANISMANLIK firmasinin danismanlari sizden biri olarak sizin için çalisacak ve iso 9001 belgesini almanizi saglayacaktir.
ISO 9001:2000 BELGESI DANISMANLIK HIZMETLERINDE YAPILACAK ÇALISMALAR
1. Üst Yönetim ile görüsme, sirketin mevcut yapisinin ve durumunun analiz edilmesi. Müsteri 2. ISO 9001:2000 KYS Temel Egitimin düzenlenmesi
3. Sirket organizasyonunun yapilmasi. Organizasyon içerisinde pozisyonlarin belirlenmesi ve belirlenen pozisyonlar için atamalarin yapilmasi ve Yönetim Temsilcisinin belirlenmesi, (IDEAL DANISMANLIK danismanlari tarafindan ISO 9001 danismanlik raporunun hazirlanmasi)
4. ISO 9001:2000 KYS dokümantasyon ile ilgili Egitim düzenlenmesi ( ISO 9001 danismanlik raporunun IDEAL DANISMANLIK tarafindan degerlendirilmesi)
5. Proseslerin Yönetimi ve Etkilesimi ile ilgili Egitim düzenlenmesi
6. Kalite Politikasinin, Vizyon ve Misyonun Belirlenmesi
7. Ana süreçlerin ve ana süreçlere bagli alt süreçlerin belirlenmesi
8. Süreçlere ait girdilerin, çiktilarin, performans kriterlerinin ve birbirine olan etkilerinin belirlenmesi
9. Süreçlerin izlenmesi ile ilgili metotlarin tanimlanmasi
10. Vizyon misyonla ve kalite politikasi ile tutarli Kalite Hedeflerin Belirlenmesi (IDEAL DANISMANLIK danismanlari tarafindan ISO 9001 danismanlik raporunun hazirlanmasi)
11. Organizasyondaki personelin nitelikleri, görev yetki ve sorumluluklarinin yazili hale getirilmesi ( ISO 9001 danismanlik raporunun IDEAL DANISMANLIK tarafindan degerlendirilmesi)
12. Ürün kalite planlarinin yazili hale getirilmesi
13. Belirlenen proseslerin dokümante edilme seklinin belirlenmesi ve yazili hale getirilmesi (Örnek: proses haritalari, proses kalite plani, is akis diyagramlari vb.)
14. ISO 9001 standardin zorunlu kildigi ve mevcut yapinin ön gördügü Prosedürlerin yazili hale getirilmesi
15. ISO 9001 standardin ürün gerçeklestirmeye yönelik operasyon, izleme ölçme, talimatlari ve tanimlama izlenebilirlik, vb. talimatlarin yazili hale getirilmesi (IDEAL DANISMANLIK danismanlari tarafindan hazirlanmasi)
16. ISO 9001 belgesi için gerekli Form, rapor, plan, çizelge vb. dokümanlarin ihtiyaca uygun olarak tasarimi ( ISO 9001 danismanlik raporunun IDEAL DANISMANLIK tarafindan degerlendirilmesi)
17. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemine ait El Kitabinin hazirlanmasi ve hazirlanan tüm dokümanlarin uygulama öncesi sorumlularinca okunarak gözden geçirilmesi ve varsa gerekli degisikliklerin yapilmasi. (Kalite El Kitabi yaklasik 25 sayfa olup sirketin kaliteye bakis açisini ve yapilan bütün faaliyetlerin özetini anlatan bir dokümandir.)
18. Üretim personeli ve çalisan diger personele ISO 9001 belgesi ile ilgili Bilgilendirme egitimin düzenlenmesi
19. Üretim personeli ve çalisan diger personele Kalite Politikasi Kalite hedefleri ve iso 9001 Kalite Yönetim sistemi dokümantasyonu hakkinda bilgilendirme egitimin düzenlenmesi
20. Kalite Yönetim Sistemi ( iso 9001 ) Dokümantasyonun Onaylanmasini Müteakip Uygulamanin Baslatilmasi (IDEAL DANISMANLIK danismanlari tarafindan ISO 9001 danismanlik raporunun hazirlanmasi)
21. Dokümanlarin ilgililere dagitiminin yapilmasi ve doküman kontrol sisteminin denetlenmesi ( ISO 9001 danismanlik raporunun IDEAL DANISMANLIK tarafindan degerlendirilmesi)
22. Dis Kaynakli kullanilan mevzuatlar yönetmeliklerin tespiti ve izleme yöntemlerinin belirlenmesi
23. Kayitlarin saklanma süreleri ve muhafazasi ile iglili metotlarin belirlenmesi ve uygulamalarinin yapilmasi
24. Arsiv ortaminin belirlenmesi ve uygulamalarin yapilmasi
25. Tedarikçilerin ilgili kriterler paralelinde degerlendirilmesinin yapilmasi (IDEAL DANISMANLIK danismanlari tarafindan ISO 9001 danismanlik raporunun hazirlanmasi)
26. Müsteri memnuniyeti ile ilgili çalismalarin yapilmasi (Müsteri anketleri) ( ISO 9001 danismanlik raporunun IDEAL DANISMANLIK tarafindan degerlendirilmesi)
27. Müsteri memnuniyeti ile ilgili sonuçlarin degerlendirilmesi ve yapilacak düzeltici ve önleyici faaliyetlerin uygulanmasi
28. Personel anketlerinin yapilmasi ve personelin görüs öneri ve isteklerinin alinmasi
29. Personel görüs öneri ve isteklerinin degerlendirilmesi
30. iso 9001 belgesi Ürün-Hizmet planlama ve gerçeklestirme ile ilgili gerekliliklerin ve uygulamalarin yapilmasi
31. Kalibrasyona tabii Izleme ve Ölçme cihazlarinin kalibrasyonlarinin yapilmasi
32. Yillik egitim programlarinin gözden geçirilmesi ve ihtiyaç duyulan iç egitimlerin belirlenmesi ve programlara dahil edilmesi (IDEAL DANISMANLIK danismanlari tarafindan ISO 9001 danismanlik raporunun hazirlanmasi)
33. Egitim etkinlik degerlendirme metotlarinin tespiti ve uygulamalarin yapilmasi ( ISO 9001 danismanlik raporunun IDEAL DANISMANLIK tarafindan degerlendirilmesi)
34. Çalisanlarin performans ölçme kriterlerinin tespiti ve uygulamalarin yapilarak gerekli verilerin elde edilmesi
35. iso 9001 Iç tetkik ile ilgili egitimin yapilmasi
36. Iç tetkik sorularinin hazirlanmasi ve Iç tetkik planinin yapilmasi
37. ISO 9001 KYS Yönetim Sistemlerinin tüm elemanlarinin denetlenmesi ve sonuçlarinin rapor haline getirilmesi
38. Takip tetkiklerinin gerçeklestirilmesi
39. Istatistik proses kontrol egitimin yapilmasi
40. Veri analizi ve istatistik çalismalarin yapilmasi ve sonuçlara göre gerekli düzeltici ve önleyici faaliyetlerin belirlenmesi
41. Uygun olmayan ürün-hizmetin kontrolü ile ilgili belirlenen metotlar isiginda uygulamalarin yapilmasi
42. Diger proseslerle ilgili etkin bir Düzeltici ve önleyici faaliyet planlamasi yapilmasi ve gerekli faaliyetlerin planlanarak uygulamaya alinmasi
43. Yapilan bütün düzeltici ve önleyici faaliyetlerin sonuçlarinin etkinliginin gözden geçirilmesi
44. iso 9001 Kalite Yönetim Sistemi Performansi ile ilgili olarak üst yönetime rapor verilmesi
45. Yönetiminin Gözden Geçirme Toplantisinin planlanmasi, Yönetiminin gözden geçirme toplantisinin gerçeklestirilmesi, hedeflerin ve sistemin degerlendirilmesi
46. iso 9001 Kalite Yönetim Sisteminin etkinliginin degerlendirilmesi (IDEAL DANISMANLIK danismanlari tarafindan ISO 9001 danismanlik raporunun hazirlanmasi)
47. Belgelendirme kurulusuna müracaat için gerekli hazirlik ve çalismalarin yapilmasi ( ISO 9001 danismanlik raporunun IDEAL DANISMANLIK tarafindan degerlendirilmesi)
48. Belgelendirme tetkiki hususunda gerekli bilgilendirmenin saglanmasi
49. Belgelendirme denetiminden önce firma uzmanlarimizin firmayi denetlemesi ve eksikliklerin tespiti (Ön tetkik)
50. Eksikliklerin giderilmesi ve düzeltici önleyici faaliyetler
51. Belgelendirme denetimine girilmesi
52. Belgelendirme tetkiki sonuçlarina göre tespit edilen eksikliklerin tamamlanmasi (IDEAL DANISMANLIK danismanlari tarafindan ISO 9001 danismanlik raporunun hazirlanmasi)
53. Iyilesmeye yönelik çalismalarin yapilmasi ( ISO 9001 danismanlik raporunun IDEAL DANISMANLIK tarafindan degerlendirilmesi)
54. Sirket talep ve beklentilerinin karsilanma düzeyinin ait çiktilarin ölçülmesi
Not Bu çalismalar genel bir çalisma plani olup teklif verme esnasinda sizin sirkete özel bir çalisma plani verilecektir.
ISO 22000:2005 GIDA GÜVENLIGI YÖNETIM SISTEMI BELGESI DANISMANLIK HIZMETI
Gida kaynakli hastaliklar, ölümler ve bunlarin getirdigi maliyetlerin azaltilmasi amaciyla, ayni zamanda üretici ve tüketicilerin güvenli gida talep etmeleri nedeniyle HACCP belgesi tabanli iso 22000 Gida Güvenligi belgesi Yönetim Sistemi günümüzde gittikçe yayginlasmaktadir. 2005 Eylül ayinda yayinlanan ISO 22000 belgesi standardinin, çesitli ülkeler tarafindan yayinlanmis HACCP belgesi standartlarinin yerini alabilecek ve ISO 9001 belgesi standardi gibi kabul görebilecek bir standart olmasi öngörülmektedir. HACCP belgesi standartlari genelde gida üreticileri tarafindan kullanilmaktadir. iso 22000 belgesi ise gida üreticileri yaninda malzeme, ekipman, kimyasal tedarikçileri ile depolama ve tasima hizmeti veren gida sektörü tedarikçi firmalari (hammadde tedarikçileri, hayvan yemi üreticileri, gida nakliyeci firmalari, gidayla temas eden ambalaj üreticileri, gida depolari, gida makineleri üreticileri, gida sektörüne yönelik temizlik kimyasali üreticileri) tarafindan da belgelendirilme amaçli kullanilabilecektir. ISO 22000 gida belgesi tek basina kurulabilecegi gibi firmada daha önce kurulmus olan ISO 9000 belgesi , iso 14000 belgesi gibi diger yönetim sistemleri ile entegre kurulabilmektedir. ISO 22000 belgesi danismanligi çok önemlidir ve iso 22000 danismanligini yapacak firmalarda gida ile ilgili danismanlara çok büyük ihtiyaç duyulmaktadir. Iso 22000 HACCP belgesi danismanliginda HACCP planlarinin ve ön kosul programlarinin olusturulmasinda uzman bir danisman gözü ile bakmak gerekir. Iste bu ihtiyaçlar karsisinda ISO 22000 belgesi danismanligi yapan IDEAL DANISMANLIK EGITIM ve DANISMANLIK sizlere uzman danismanlik tecrübesi ile hizmet vermekten gurur duyacaktir. Asagida genel olarak ISO 22000 danismanliginda yapilacak çalismalara genel olarak yer verilmistir.
ISO 22000 HACCP BELGESI DANISMANLIGINDA YAPILACAK ÇALISMALAR
1. Üst Yönetim ile görüsme, kurumunuzun mevcut alt yapisinin ve durumunun analiz edilmesi. Müsteri portföyü ve üretilen ürünler hakkinda görüsler alinmasi. Çalisma ortaminin görülmesi ve çalisma ortaminin degerlendirilmesi. Egitim ihtiyacinin belirlenmesi
2. Mevcut organizasyonunun degerlendirilmesi ve gida güvenligi ekibinin ve liderinin üst yönetim ile görüsülerek belirlenmesi.
3. ISO 22000 GGYS belgesi temel egitiminin verilmesi
4. ISO 22000 GGYS belgesi dokümantasyon egitiminin verilmesi
5. iso 22000 Gida güvenligi politikasi ve isletme kapsaminin üst yönetim ile görüsülerek yazili hale getirilmesi (IDEAL DANISMANLIK danismanlari tarafindan ISO 22000 danismanlik raporunun hazirlanmasi)
6. Ürün ile ilgili yasal sartlarin ve müsteri sartlarinin kurulustaki uygulamalarinin (Türk Gida Kodeksi, yönetmelikler, ürün standartlari vb. müsteri sartnameleri) belirlenmesi ve gerekliliklerle ilgili tavsiyede bulunulmasi ( ISO 22000 danismanlik raporunun IDEAL DANISMANLIK tarafindan degerlendirilmesi)
7. Gida güvenligi ile ilgili ölçülebilir hedeflerin belirlenmesi.
8. Alt yapi ve ön kosullarin saglanmasi
9. Tesis ile ilgili düzenlemelerin tespiti ve gerekli düzenlemelerin yapilmasi
10. Hammaddeden nihai ürüne kadar olan süreçte çapraz bulasmayi en aza indirmek için dogrusal bir ürün akisinin ve personel hareket kontrolünün saglanmasi (IDEAL DANISMANLIK danismanlari tarafindan ISO 22000 danismanlik raporunun hazirlanmasi)
11. Türk Gida kodeksinde /mevzuatlarda/ standartlarda belirtilen genel gida hijyeni prensiplerine ve ilgili gida güvenligi mevzuatina uygun olarak gerekliliklerin tespiti ( ISO 22000 danismanlik raporunun IDEAL DANISMANLIK tarafindan degerlendirilmesi)
12. Yerlesim planlarinin olusturulmasi
13. ISO 22000 belgesi GGYS egitiminin verilmesi
14. Personelin nitelikleri, görev yetki ve sorumluluklarinin degerlendirilmesi ve ISO 22000 GGYS ile ilgili yetki ve sorumluluklarin belirlenerek yazili hale getirilmesi
15. Gida Güvenligi Ekibinin, çalisma usul ve esaslarinin yazili hale getirilmesi
16. Mikro Organizma Ve Etkileri Egitiminin verilmesi
17. Ön Kosul Programlarinin Ve Haccp Planlarinin Olusturulmasinda Dikkat Edilecek Hususlar Egitiminin verilmesi (IDEAL DANISMANLIK danismanlari tarafindan ISO 22000 danismanlik raporunun hazirlanmasi)
18. Ön kosul programlarindaki faaliyetlerin yürütülme yönteminin tanimlanmasi ( ISO 22000 danismanlik raporunun IDEAL DANISMANLIK tarafindan degerlendirilmesi)
19. Risk Degerlendirme metodunun belirlenmesi
20. Ürün akis semalarinin hazirlanmasi
21. Hammadde ve Ürün bilgi formlarinin olusturulmasi
22. Biyolojik, Fiziksel ve Kimyasal Tehlikelerin tanimlanmasi ve degerlendirilmesi
23. Gida Güvenligi Ekibi ile birlikte HACCP Planlarinin ve Ön Kosul Programlarinin hazirlanmasi (hammadde, ürünler, temizlik (kisisel hijyen, isletme hijyeni, üretim vb.)) , tehlike analizlerinin, Kritik kontrol noktalarinin tespiti, KKN lari için kritik limitlerin tespiti, izleme sisteminin olusturulmasi, düzeltici ve önleyici faaliyetlerin belirlenmesi ve bunlarin yazili hale getirilmesi
24. Ham madde, ignredient, ürünle temas eden ambalaj malzemeleri ve son ürün özellikleri ve tasarlanmis kullaniminin tanimlanmasi (IDEAL DANISMANLIK danismanlari tarafindan ISO 22000 danismanlik raporunun hazirlanmasi)
25. Izlenebilirlik ve Geri çagirma sisteminin tanimlanmasi ve yazili hale getirilmesi ( ISO 22000 danismanlik raporunun IDEAL DANISMANLIK tarafindan degerlendirilmesi)
26. Dogrulama ve geçerli kilma için süreçlerin planlanmasi ve yazili hale getirilmesi
27. Ürün gerçeklestirmeye yönelik operasyon, muayene ve deney, cihaz kullanma ve bakim talimatlari, GMP, GHP, Geri çagirma ve izlenebilirlik, tehlike analizi, vb. talimatlarin yazili hale getirilmesi
28. Form, rapor, plan, çizelge vb. belge ve dokümanlarin ihtiyaca uygun olarak tasarimi
29. Acil hal Planlarinin olusturulmasi
30. ISO 22000 GGYS ile ilgili prosedürlerin yazili hale getirilmesi (IDEAL DANISMANLIK danismanlari tarafindan ISO 22000 danismanlik raporunun hazirlanmasi)
31. ISO 22000 GGYS El Kitabinin hazirlanmasi ( ISO 22000 danismanlik raporunun IDEAL DANISMANLIK tarafindan degerlendirilmesi)
32. Personel Ve Isletme Hijyeni Egitiminin verilmesi
33. Hazirlanan bütün dokümanlarin gözden geçirilmesi ve yayinlanmasi
34. ISO 22000 GGYS bilgilendirme egitiminin verilmesi
35. Dokümanlarin ilgililere dagitiminin yapilmasi ve doküman kontrol sisteminin denetlenmesi
36. Tedarikçilerin ilgili kriterler paralelinde degerlendirilmesinin yapilmasi
37. Izlenebilirlik ve Geri çagirma tatbikatin yapilmasi
38. Dogrulama ve geçerli kilma uygulamalarinin yapilmasi (IDEAL DANISMANLIK danismanlari tarafindan ISO 22000 danismanlik raporunun hazirlanmasi)
39. iso 22000 Iç tetkik ile ilgili egitimin verilmesi ( ISO 22000 danismanlik raporunun IDEAL DANISMANLIK tarafindan degerlendirilmesi)
40. Iç tetkik sorularinin hazirlanmasi ve Iç tetkik planinin yapilmasi
41. ISO 22000 GGYS Yönetim Sistemlerinin tüm elemanlarinin denetlenmesi ve sonuçlarinin rapor haline getirilmesi
42. Takip tetkiklerinin gerçeklestirilmesi
43. Düzeltici ve önleyici faaliyetlerin belirlenmesi, faaliyetlerin uygulanmasi ve etkinliginin degerlendirilmesi
44. Gida Güvenligi Yönetim Sistemi Performansi ile ilgili olarak üst yönetime rapor verilmesi
45. Yönetiminin Gözden Geçirme Toplantisinin planlanmasi, Yönetiminin gözden geçirme toplantisinin gerçeklestirilmesi, hedeflerin ve sistemin degerlendirilmesi
46. Gida Güvenligi Yönetim Sisteminin etkinliginin degerlendirilmesi
47. 1 nci asama denetim (Ön Kosul programlarina uygunluk ve dokümantasyon kontrolü) ile ilgili son hazirliklarin tamamlanmasi (IDEAL DANISMANLIK danismanlari tarafindan ISO 22000 danismanlik raporunun hazirlanmasi)
48. 1 nci asama denetimine girilmesi ( ISO 22000 danismanlik raporunun IDEAL DANISMANLIK tarafindan degerlendirilmesi)
49. Eger Çikarsa 1 nci asama denetimindeki uygunsuzluklarin giderilmesi
50. 2 nci asama (Belgelendirme) denetimine hazirlik
51. 2 nci asama (Belgelendirme) denetimine girilmesi (IDEAL DANISMANLIK danismanlari tarafindan ISO 22000 danismanlik raporunun hazirlanmasi)
52. Eger Çikarsa 2 nci asama (Belgelendirme) denetimindeki uygunsuzluklarin giderilmesi ( ISO 22000 danismanlik raporunun IDEAL DANISMANLIK tarafindan degerlendirilmesi)
ISO 14001:2004 ÇEVRE YÖNETIM SISTEMI BELGESI DANISMANLIK HIZMETI
ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgesi bir kurulusun yaptigi faaliyetlerde çevreye verdigi zarari minimize etmek veya yok etmek amacini güderken kurulusun bu çevre belgesini almak için ilgili yasal mevzuatlara da uymasini ister. IDEAL DANISMANLIK EGITIM iso 14001 belgesi standardinin yorumlanmasi ve asagidaki taslak halde verilen çalisma plani isiginda çevre belgesi / belgeleri veren belgelendirme kuruluslar ile firmaniz arasindaki baglantiyi kurmaktadir. Çevreciligin bir hobi ve bir lüks olmaktan çikip, mantikli, gerçekçi ve gerekli bir eylem biçimi olarak anilmasinin bir uzantisi olan çevre belgeleri ve bunlar için kilavuzluk görevini gören ISO 14000 belgesi serisi standartlar dünya çapinda gelistirilmis ve yayginlastirilmistir. Böylelikle sanayinin ve doganin barisik bir sekilde gelistirilmesi saglanmaktadir. Üzerimizdeki agirligin bilincinde olan ekibimiz; çevre için gelecegimiz için verilen bu çevre yönetim sistemi danismanlik hizmetinde üzerine düsen görevi yerine getirmekle heyecan duyacaktir. “Çevre belgesini nasil alabilirim?” sorusunun cevabini asagida sizlere klavuz olmasi amaciyla hazirladik.
ISO 14001 ÇEVRE BELGESI DANISMANLIK HIZMETI KAPSAMINDA YAPILACAK ÇALISMALAR
1. Üst Yönetim ile çevre yönetim sistemi hakkinda görüsme, Sirketinizin yaptigi faaliyetler hakkinda görüsler alinmasi. Çevre belgesi kapsaminin belirlenmesi 2. ISO 14001 çevre belgesini almak için asgari Egitim ihtiyacinin belirlenmesi 3. ISO 14001 ÇYS ile ilgili Egitimi düzenlenmesi 4. Sirket organizasyonunun yapilmasi. Organizasyon içerisinde pozisyonlarin belirlenmesi ve risk degerlendirme biriminin, ilk yardim ekiplerinin tespiti ve Çevre Yönetim Sistemi Temsilcisinin belirlenmesi, (IDEAL DANISMANLIK danismanlari tarafindan ISO 14001 danismanlik raporunun hazirlanmasi) 5. Iso 14001 Çevre Yönetim Sistemi ile ilgili alt yapi çalismalarinin tespiti ve düzenlenmesi örnek aritma tesisi atiklarin degerlendirilmesi vb gibi ( ISO 14001 danismanlik raporunun IDEAL DANISMANLIK tarafindan degerlendirilmesi) 6. TS EN ISO 14001 :2005 ÇYS dokümantasyon ile ilgili Egitim düzenlenmesi 7. Çevre Politikasinin Belirlenmesi 8. iso 14001 belge danismanligi kapsaminda Risk Degerlendirme Egitiminin Düzenlenmesi 9. Risk Degerlendirme Metodunun tanimlanmasi 10. ISO 14001 DANISMANLIK HIZMETI VEREN FIRMAMIZ DANISMANLARIYLA Çevre faaliyet kapsaminin belirlenmesi (IDEAL DANISMANLIK danismanlari tarafindan ISO 14001 danismanlik raporunun hazirlanmasi) 11. Çevre belge kapsaminda yapilan faaliyetlerdeki çevre etkilerinin tespiti ( ISO 14001 danismanlik raporunun IDEAL DANISMANLIK tarafindan degerlendirilmesi) 12. Iso 14001çevre veya çevrede kalite belgesi için Çevre etkilerinin degerlendirilmesi ve siniflandirilmasi 13. Çevre yönetim sistemi amaç ve hedeflerinin belirlenmesi 14. Çevre Yönetim Sistemi Programlarinin olusturulmasi 15. Çevre belgeleri ile ilgili malzeme güvenlik bilgi formalarinin olusturulmasi 16. Organizasyondaki personelin Çevre görev yetki ve sorumluluklarinin yazili hale getirilmesi (IDEAL DANISMANLIK danismanlari tarafindan ISO 14001 danismanlik raporunun hazirlanmasi) 17. Çevre belgesi danismanlik hizmeti kapsaminda izleme ve ölçme sisteminin tanimlanmasi ( ISO 14001 danismanlik raporunun IDEAL DANISMANLIK tarafindan degerlendirilmesi) 18. Çevre kalite planlarinin yazili hale getirilmesi 19. Çevre kontrol formlarinin olusturulmasi 20. Standardin zorunlu kildigi ve mevcut yapinin ön gördügü Prosedürlerin yazili hale getirilmesi 21. ÇYS belgesi ile ilgili faaliyetlerin kontrolünü saglamaya yönelik talimatlarin olusturulmasi 22. Çys ile ilgili acil hal planlarinin olusturulmasi
23. Çevre Yönetim Sistemi Form, rapor, plan, çizelge belge vb. dokümanlarin ihtiyaca uygun olarak tasarimi 24. Ts en iso 14001 :2005 çevre belgesi danismanlik hizmeti kapsaminda çevre El Kitabinin hazirlanmasi 25. ISO 14001 çevre belgesi danismanlik hizmetinin bir ürünü olan Dokümantasyonun Onaylanmasini Müteakip Uygulamanin Baslatilmasi 26. Dokümanlarin ilgililere dagitiminin yapilmasi ve doküman kontrol sisteminin denetlenmesi (IDEAL DANISMANLIK danismanlari tarafindan ISO 14001 danismanlik raporunun hazirlanmasi) 27. Yasal mevzuatlarin yönetmeliklerin tespiti ve izleme yöntemlerinin belirlenmesi ( ISO 14001 danismanlik raporunun IDEAL DANISMANLIK tarafindan degerlendirilmesi) 28. Kayitlarin saklanma süreleri ve muhafazasi ile ilgili metotlarin belirlenmesi ve uygulamalarinin yapilmasi 29. Personel yangin ve acil hallerle ilgili ilk yardim egitimlerinin aldirilmasi 30. Acil hallerle ilgili tatbikat yapilmasi 31. Iç tetkik ile ilgili egitimin yapilmasi 32. Iç tetkik sorularinin hazirlanmasi ve Iç tetkik planinin yapilmasi 33. Çevre yönetim sistemi danismanlik hizmetini veren IDEAL DANISMANLIK DANISMANLARININ danismanlik hizmeti kapsaminda tüm elemanlarinin denetlenmesi ve sonuçlarinin rapor haline getirilmesi 34. Takip tetkiklerinin gerçeklestirilmesi 35. Uygun olmayan çevre belgesi faaliyetleri ile ilgili belirlenen metotlar isiginda uygulamalarin yapilmasi (IDEAL DANISMANLIK danismanlari tarafindan ISO 14001 danismanlik raporunun hazirlanmasi) 36. ÇYS faaliyetleri ile ilgili etkin bir Düzeltici ve önleyici faaliyet planlamasi yapilmasi ve gerekli faaliyetlerin planlanarak uygulamaya alinmasi ( ISO 14001 danismanlik raporunun IDEAL DANISMANLIK tarafindan degerlendirilmesi) 37. Yapilan bütün düzeltici ve önleyici faaliyetlerin sonuçlarinin etkinliginin gözden geçirilmesi 38. ÇYS Performansi ile ilgili olarak üst yönetime rapor verilmesi 39. Yönetiminin Gözden Geçirme Toplantisinin planlanmasi, Yönetiminin gözden geçirme toplantisinin gerçeklestirilmesi, hedeflerin ve çevre sisteminin degerlendirilmesi
40. Danismanlik hizmeti veren firma/firmalar tarafindan sistemin yetkinliginin degerlendirilmesi 41. Belgelendirme kurulusuna müracaat için gerekli hazirlik ve çalismalarin yapilmasi 42. Iso 14001 çevre belgesi veren kuruluslar ile Belgelendirme tetkiki hususunda gerekli bilgilendirmenin saglanmasi 43. Ts en iso 14001 Belgelendirme denetimine girilmesi 44. Belgelendirme tetkiki sonuçlarina göre tespit edilen eksikliklerin tamamlanmasi (IDEAL DANISMANLIK danismanlari tarafindan ISO 14001 danismanlik raporunun hazirlanmasi) 45. Iyilesmeye yönelik çalismalarin yapilmasi 46. Sirket talep ve beklentilerinin karsilanma düzeyinin ait çiktilarin ölçülmesi ( ISO 14001 danismanlik raporunun IDEAL DANISMANLIK tarafindan degerlendirilmesi)
CE (AVRUPAYA UYUMLULUK) ISARETI
CE Isareti IDEAL DANISMANLIK; DANISMANLIK HIZMETI KAPSAMINDA firmaniza direktiflere uyum teknik dosya hazirlama ürünle ilgili standartlarin belirlenmesinde “ CE BELGESI ALMAK IÇIN NELER YAPMALIYIM?” sorusunun cevabini vermeye yardimci olacaktir. Asagida adi geçen direktifler konusunda danismanlik hizmeti veren firmamiz size usulüne uygun ce isareti belgelendirme yapma firsatini taniyacaktir. Ce isareti konusunda danismanlik hizmeti veren firmalar direktife uyum konusunda firmalara yol göstermektedir.
CE BELGESI DANISMANLIK HIZMETI KAPSAMINDA YAPILACAK ÇALISMALAR
1. CE isareti danismanlik hizmeti kapsaminda CE isareti belgesi ve ce isareti belgesi ni almak için izlenecek prosedürler ile ilgili temel egitimin verilmesi 2. Ürün spefikasyonuna göre ce isareti belgelendirmesine tabi ilgili direktiflerin belirlenmesi 3.Belirlenen direktiflerle ilgili yol haritasinin olusturulmasi (IDEAL DANISMANLIK danismanlari tarafindan CE isareti danismanlik raporunun hazirlanmasi) 4.Belirlenen direktifler paralelinde ilgili egitimlerin verilmesi (tibbi cihazlar direktifi,makina emniyet,basinçli kaplar, emc,lvd vb.) ( CE isareti danismanlik raporunun IDEAL DANISMANLIK tarafindan degerlendirilmesi) 5 Belgelendirme prosedürünün belirlenmesi( ce isareti kapsaminda belge veren firmalar) ve onaylanmis kuruluslarla ilgili baglantilarin kurulmasi 6. Direktifler ile ilgili plan-form vb. dokümanlarin hazirlanmasi 7. Gerekli testlerin belirlenmesi 8. Risk degerlendirmelerin yapilmasi (IDEAL DANISMANLIK danismanlari tarafindan CE isareti danismanlik raporunun hazirlanmasi) 9. Kullanma kilavuzlarinin hazirlatilmasi ( CE isareti danismanlik raporunun IDEAL DANISMANLIK tarafindan degerlendirilmesi) 10.Teknik dosyanin ilgili direktifler paralelinde hazirlanmasi 11. Uygunluk beyaninin yayinlatilmasi
12. Onaylanmis Kurulusun Tetkiki Hakkinda Bilgilendirmelerin Yapilmasi 13. Firmanizin belgelendirme denetimine sokulmasi (IDEAL DANISMANLIK danismanlari tarafindan CE isareti danismanlik raporunun hazirlanmasi) 14. TÜRKAK'TAN onay yazisini almak. ( CE isareti danismanlik raporunun IDEAL DANISMANLIK tarafindan degerlendirilmesi)
OHSAS 18001 BELGESI DANISMANLIK HIZMETI
Ts 18001 ohsas belgesi nin ayri bir standart olarak yayinlanma geregi ve bunun kurumsal firmalar tarafindan uygulanmasi iso 9000 kalite yönetim sistemi temeline dayanmaktadir. ISO 9001 kalite belgesi ne sahip bir kurulus dis müsteriyi tatmin etme yaninda, iç müsterinin de (sosyal paydaslar) tatminini öngörmesine ragmen, gerçek de kuruluslarda tepe yöneticileri iç müsteriyi, yani, baska bir deyisle çalisanlarini genellikle ihmal etmektedir. Dolayisiyla, sagliksiz ve yetersiz güvenlik kosullarinda çalisanlardan kaliteli ürün ve hizmet alinamayacagi çok açiktir. Bu neden de, (ISIG)' in günümüzde bir yönetim sistemi olarak ele alinmasinin gerekçesidir. Diger taraftan, artan küresel rekabette tüm çalisanlarin katkisiyla konumlarini güçlendirmek isteyen isletmeler, OHSAS / TS 18001 , ISIG yönetim modeli kurmakta ve bunu mevcut kalite sistemleri ile iliskilendirmektedir. TS EN 18001 belgesi ; bu konuda danismanlik hizmeti veren kuruluslar tam da bu noktada ortaya çikmaktadir.
TS 18001 OHSAS BELGESI DANISMANLIK HIZMETINDE YAPILACAK ÇALISMALAR
1. Is sagligi ve güvenligi belge danismanligi kapsaminda Egitim ihtiyacinin belirlenmesi 2. TS 18001 OHSAS ISG ile ilgili Egitimi düzenlenmesi 3. Sirket organizasyonunun yapilmasi. (IDEAL DANISMANLIK danismanlari tarafindan OHSAS 18001 danismanlik raporunun hazirlanmasi) 4. alt yapi ve çalisma ortami düzenlemelerinin tespiti ( OHSAS 18001 danismanlik raporunun IDEAL DANISMANLIK tarafindan degerlendirilmesi) 5. OHSAS 18001 ISG dokümantasyon Egitimi düzenlenmesi 6. Is sagligi Güvenligi Politikasinin Belirlenmesi 7. ohsas danismanlik hizmeti veren firma/firmalar tarafindan Risk Degerlendirme Egitiminin Düzenlenmesi (IDEAL DANISMANLIK danismanlari tarafindan OHSAS 18001 danismanlik raporunun hazirlanmasi) 8. ohsas belgesi almanin sartlari olarak ( OHSAS 18001 danismanlik raporunun IDEAL DANISMANLIK tarafindan degerlendirilmesi) 9. Is sagligi güvenligi belgesinin kapsaminin belirlenmesi 10. ISG etkilerinin tespiti 11.ISG etkilerinin siniflandirilmasi 12. ohsas 18001 ISG amaç ve hedeflerinin belirlenmesi 13. ohsas ISG Programlarinin olusturulmasi (IDEAL DANISMANLIK danismanlari tarafindan OHSAS 18001 danismanlik raporunun hazirlanmasi)14. malzeme güvenlik bilgi formlarinin olusturulmasi ( OHSAS 18001 danismanlik raporunun IDEAL DANISMANLIK tarafindan degerlendirilmesi) 15. görev yetki ve sorumluluklarinin yazili hale getirilmesi 16. ts 18001 Is sagligi güvenligi belgeleri izleme ve ölçme sisteminin tanimlanmasi 17. ts 18001 Is sagligi güvenligi belge ISG kalite planlarinin yazili hale getirilmesi 18. ISG kontrol formlarinin olusturulmasi 19. ohsas 18001 Standardin zorunlu kildigi ve mevcut yapinin ön gördügü ISG Prosedürlerin yazili hale getirilmesi 20. ohsas 18001 belgelendirme ile ilgili faaliyetlerin kontrolünü saglamaya yönelik talimatlarin olusturulmasi (IDEAL DANISMANLIK danismanlari tarafindan OHSAS 18001 danismanlik raporunun hazirlanmasi) 21. OHSAS 18001 ISG kalite belgeleri ile ilgili acil hal planlarinin olusturulmasi ( OHSAS 18001 danismanlik raporunun IDEAL DANISMANLIK tarafindan degerlendirilmesi) 22. OHSAS 18001 ISG kalite belgelesi danismanligi kapsaminda ISG Form, rapor, plan, çizelge vb. dokümanlarin ihtiyaca uygun olarak tasarimi 23. ISG ait El Kitabinin hazirlanmasi 24. OHSAS 18001 ISG Dokümantasyonun Onaylanmasini Müteakip Uygulamanin Baslatilmasi 25. Dokümanlarin ilgililere dagitiminin yapilmasi 26. Yasal mevzuatlarin yönetmeliklerin tespiti ve izleme yöntemlerinin belirlenmesi 27. Kayitlarin saklanma süreleri ve muhafazasi uygulamalarinin yapilmasi 28. Personel yangin ve acil hallerle ilgili ilk yardim egitimlerinin aldirilmasi 29. Acil hallerle ilgili tatbikat yapilmasi 30. Iç kalite tetkik ile ilgili egitimin yapilmasi 31. Iç tetkik sorularinin hazirlanmasi ve Iç tetkik planinin yapilmasi (IDEAL DANISMANLIK danismanlari tarafindan OHSAS 18001 danismanlik raporunun hazirlanmasi)32. ISG Yönetim Sistemlerinin tüm elemanlarinin denetlenmesi ve sonuçlarinin rapor haline getirilmesi ( OHSAS 18001 danismanlik raporunun IDEAL DANISMANLIK tarafindan degerlendirilmesi) 33. Takip tetkiklerinin gerçeklestirilmesi 34. Uygun olmayan ISG faaliyetleri ile ilgili uygulamalarin yapilmasi 35. ISG faaliyetleri ile ilgili etkin bir Düzeltici ve önleyici faaliyet planlamasi yapilmasi ve gerekli faaliyetlerin planlanarak uygulamaya alinmasi 36. Yapilan bütün düzeltici ve önleyici faaliyetlerin sonuçlarinin etkinliginin gözden geçirilmesi 37. ISG Yönetim Sistemi Performansi ile ilgili olarak üst yönetime rapor verilmesi 38. Yönetiminin Gözden Geçirme Toplantisinin planlanmasi, Yönetiminin gözden geçirme toplantisinin gerçeklestirilmesi, hedeflerin ve sistemin degerlendirilmesi 39. ISG Yönetim Sisteminin etkinliginin degerlendirilmesi 40. ohsas 18001 belgesi veren Belgelendirme kuruluslari/kurulusuna müracaat için gerekli hazirlik ve çalismalarin yapilmasi 41. ohsas 18001 belgesi veren firmalar ile Belgelendirme tetkiki hususunda gerekli bilgilendirmenin saglanmasi 42. Belgelendirme denetimine girilmesi 43. Belgelendirme tetkiki sonuçlarina göre tespit edilen eksikliklerin tamamlanmasi (IDEAL DANISMANLIK danismanlari tarafindan OHSAS 18001 danismanlik raporunun hazirlanmasi) 44. Iyilesmeye yönelik çalismalarin yapilmasi ( OHSAS 18001 danismanlik raporunun IDEAL DANISMANLIK tarafindan degerlendirilmesi) 45. Sirket talep ve beklentilerinin karsilanma düzeyinin ait çiktilarin ölçülmesi

TS EN ISO 9001:2000 KALİTE YÖNETİM SİSTEM BELGESİ ISO 9000BELGESİ NASIL ALINIR ISO 9001 DANIŞMANLIK HİZMETİ VERENLER ISO 9001 BELGELENDİRME
ISO 9001 BELGESİ İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR ISO BELGELENDİRME HİZMETİ VERENLER
ISO BELGESİ DANIŞMANLIK ANKARA ISO DANIŞMANLIĞI ANKARA ISO 9001 BELGESİ ALMAK İÇİN NE YAPILMALIDIRISO 9001:2000 TURKAKLI ISO BELGESİ DANIŞMANLIK İSTANBUL ISO 9001:2000 BELGELENDİRME ISO 9001:2000 BELGESİ NERDEN ALINIR
TS EN ISO 14001:2004 ÇEVRE YÖNETİM SİSTEM BELGESİ ISO 14001 BELGESİ NASIL ALINIR ISO 14001 DANIŞMANLIK HİZMETİ VERENLER ISO 14001 BELGESİ İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR ISO 14001:2004 TURKAKLI ISO 14001 BELGESİ ALMAK İÇİN NE YAPILMALIDIR ISO 14001:2004 ÇEVRE BELGESİ ISO 14001:2004 BELGESİ NERDEN ALINIR TS EN ISO 22000:2005 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEM BELGESİ
ISO 22000 BELGESİ NASIL ALINIR ISO 22000 DANIŞMANLIK HİZMETİ VERENLER ISO 22000 BELGESİ İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR ISO 22000 BELGESİ ALMAK İÇİN NE YAPILMALIDIR ISO 22000:2005 BELGESİ NERDEN ALINIR TSE BELGESİ HYB HİZMET YERİ YETERLİLİK BELGESİ TSE DANIŞMANLIĞI TSEK TSE İŞARETLEMESİ TSE MARKASI TSE BELGESİ NASIL ALINIR ÜRÜN BELGELENDİRME SİSTEM BELGELENDİRME ARAÇ TİP ONAY CEN IEC CENELEC AVRUPA DİREKTİFLERİ MARKA TESCİLİ NEDİR NASIL MARKAMI TESCİL ETTİREBİLİRİM ISO 13485 BELGESİ DANIŞMANLIK ISO 13485:2003 MEDİKAL SEKTÖRÜ İÇİN KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
ISO 13485 NASIL ALINIR OHSAS 18001 NEDİR OHSAS 18001 İŞÇİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BELGESİ NASIL ALINIR OHSAS 18001 BELGESİ OHSAS 18001:2005 BELGESİ ISO 16949 BELGESİ NEDİR ISO 16949 NASIL ALINIR
ISO 16949 BELGESİ DANIŞMANLĞI ANKARA ISO ISO 27001 BELGESİ NEDİR ISO 27001 BELGESİ NASIL ALINIR ISO 27001 BELGESİ DANIŞMANLIK ANKARA
ISO 17799 BELGESİ ISO 27001 / ISO 17799 BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ
CE NEDİR CE BELGESİ NERDEN ALINIR CE İŞARATELEMESİ NASIL YAPLIR
CE DANIŞMANLIK İSTANBUL ANKARA CE BELGESİ DANIŞMANLIĞI YAPAN FİRMALAR
CE İŞARETLEMESİ CE AVRUPAYA UYUMLULUK BELGESİ CE DİREKTİFLERİ CE MARKASI CE BELGELENDİRME CE MARKALAMA ÜRÜN BELGELENDİRME RİSK ANALİZİ TEKNİK DOSYA MÜŞTERİ BEYANI TESTLER LVD EMS CE ONAYLANMIŞ KURULUŞ CE UYGUNLUK BEYANI CE YÖNETMELİKLERİ AT DİREKTİFLERİ
CE İşaretinin kullanıldığı Yeni Yaklaşım Direktifleri GIDA SİCİL BELGESİ ÜRETİM İZİN BELGESİ SATIŞ SONRASI BELGESİ SATIŞ SONRASI GARANTİ BELGESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ EĞİTİMİ KURUMSAL EĞİTİMLER İÇ TETKİKÇİ EĞİTİMİ
DOKÜMANTASYON EĞİTİMİ