Türkiye Firma Rehberi : Sektörel Dizin | Giriş Yapın veya kayıt olun firmanızı ekleyin...


Hangi Uygulama için Hangi Laser Kaynağı ?
Laser cihazından önce, cihazın içinde kullanılan laser kaynağının tipi belirlenmelidir. CO2 laser kaynakları yeni tip olup, Nd:YAG laserlere göre daha ucuzdur. Laserde kullanılan her maddenin ışık dalga boyu değişiktir ve uygulama yapılan maddeler üzerinde değişik etkiler yaratırlar. Bu bazen etkili bazen de etkime yapmayarak yansıma şeklinde olur. Dolayısıyla CO2 laser kaynağı olan bir cihazla, Nd:YAG laser kaynağı olan bir cihaz farklıdır ve aynı maddeler üzerine işlemezler. Örnek vermek gerekirse; CO2 laser >> hemen hemen tüm maddelere işler; Ahşap, Cam, Kristal, Akrilik, Pleksiglass, Pvc, Polyester, Plastik, Kağıt, Deri, Kumaş, yüksek güçlerde ise siyah saç (çelik), paslanmaz çelik gibi maddelere işlenebilir. Nd:YAG laser >> genellikle her türlü metal, pvc ve deri türevlerine işleyebilir.
Hangi Uygulama için Hangi Laser Cihazı ?
Laser kaynağınızı belirledikten sonra, uygulamanıza veya işinize göre uygun üretim yapabilen ve istenilen işi en kısa zamanda size bitiren cihaz modeli seçilmelidir. Genel olarak iki tip bulunmaktadır. Biri kesim amaçlı cihazlar, diğeri ise markalama (kazıma) türü cihazlardır. Biraz daha açarsak; Kesime yönelik cihazlar genellikle masa tipi olurlar, kafa sistemi plotter mantığında malzemenin üzerinde gezer ve gelen laser salkımını sondaki lens ile güçlendirerek malzeme üzerine göndererek kesim yapar. Bu tür cihazlarla tabii ki markalama ve kazıma yapılabilir. Ama bu tür işler bu cihazlarla çok yavaş olur ve çok zaman alır. Dolayısı ile bu tür cihazlarla kesimin dışında markalama ve kazıma işlerinde ticari hıza ulaşamazsınız ve verimli olmaz. Bu sistemin avantajı kullanabildiğiniz alan masanın alanıdır. Markalama modellerindeki gibi dar bir alada kalmazsınız. Markalama veya kazıma yapan cihazlara ise diğer isimleri ile galvo veya ayna kafa sistemi denir. Malzeme ve cihazın kafası sabit kalır. Cihazın kafasındaki büyük lensten önceki aynaların hareketi ile laser ışınları dar bir alanda (genellikle 30x30cm kadar) ve laserin vurduğu spot çapı daha büyük ve güçsüz (çünkü ışın yeterinde odaklanmıyor) çalışır. Dolayısı ile böyle bir güç ile ancak (çok ince malzemeler hariç) markalama veya kazıma yapılır. Bu sistemlerin özelliği aynalar sayesinde hızının çok fazla olmasıdır. Lensin çapına göre (işleme alanına göre. . . unutulmamalıdır. . . . lens çapı büyüdükçe spot çapı da büyür, bir başka deyişle laserin hassasiyeti azalır) hızlar 6 metre / saniyeye çıkabilir. Hassas işler genellikle yazı yazmak ve çizgisel (vektörel) şekiller yapmaktır. Bir resmi (raster) veya logoyu yapıyorsak bize hassasiyet gerekmez ve büyük spot ile kısa zamanda yapabiliriz.
Bu iki modelin yanında, iki sistemin birleşmesinden oluşan özel cihazlar vardır. Yani, bir cihazın masası üzerinde hareket eden kesim kafası ve yine onun yanında ve onunla birlikte hareket eden markalama veya kazıma kafası vardır. Bu tür cihazlar, müthiş bir üretim gücü sağlar.
Adresimiz : Avni Dilligil Sk. No: 10/2 (Profilo Alışveriş Merkezi karşısı) Mecidiyeköy / İstanbul