Türkiye Firma Rehberi : Sektörel Dizin | Giriş Yapın veya kayıt olun firmanızı ekleyin...


Daha Çok Dans, Daha Az Şiddet!
Türkiye ye dikkatle bakan bir göz, son yıllarda bir olgunun hızla yaygınlaşmakta olduğunu görecektir: Dans! Daha önce adı sanı duyulmamış birbirinden farklı dans tarzları yoğun bir ilgi görüyor, Anadolu nun zengin dans hazinesi yeniden keşfedilip yorumlanıyor, nitelikli kadrolardan oluşan yirmiye yakın dans grubu sadece Türkiye de değil, ama aynı zamanda dünyanın birçok ülkesinde de başarılı performanslarla seyirci karşısına çıkıyor. Üstelik bu hummalı dans faaliyetleri yalnızca büyük kentlerle sınırlı değil; taşranın en ücra köşelerinden de çarpıcı dans haberleri geliyor. Gündelik hayatın kaygılarıyla cebelleşmekten bunalan toplumumuz adeta birdenbire dansı hatırlamış görünüyor.
Dans cephesinde yaşanan bu olumlu gelişmelere rağmen, Türkiye deki yerleşik dans yargısı ne yazık ki henüz köklü bir dönüşüme uğramış değil. Öte yandan, sayısı on binlerle ifade edilen bir kitleyi kapsayan bu önemli faaliyete eşlik etmesi gereken kültürel ve akademik çalışmalar alanında büyük bir yoksunluk yaşanıyor. Yıllardır bu sıkıntı ve eksikliklerle cebelleşen biz dans camiası mensupları, bugüne kadar adeta el yordamıyla gelişen dans kültürümüzün mevcut seyrine aylık bir dans dergisi projesiyle müdahalede bulunmaya karar verdik.
Sözler büyük olsa da, küçük, mütevazı bir başlangıç bizimkisi. Biz bu küçük adımı, büyük bir hayali gerçekleştirmek üzere attık ama; hem bireysel hem de toplumsal düzlemde dehşet verici bir şiddet kültürünün giderek daha çok yaygınlaştığı bir çağda, bireyin kendisiyle ve etrafındakilerle barışık olmasına katkıda bulunabilecek bir dans kültürünü yeşertmek.
Peki nasıl bir dans kültürü? Kısaca değinmek gerekirse; tüketici yavan eğlenceye, dejenerasyona ve teşhirciliğe dayalı bir dans kültüründen uzak duruyoruz. Biz dans olgusuna, hak ettiği kültürel, sosyal ve akademik saygınlığı yeniden kazandırmak, dansı küçük bir elite ait bir etkinlik olmaktan çıkarıp toplumsal yaşamın önemli öğelerinden biri haline getirmek için çalışıyoruz.
Dergimiz, herhangi bir ayırım yapmaksızın, bütün dans ekollerini kucaklayan bir içeriğe sahip. Bale, halk dansları, modern dans, salon dansları, sosyal danslar, etnik danslar ve bu başlıklar altına giremeyecek diğer pek çok dans ekolü, her ay titiz bir çalışmanın süzgecinden geçerek sayfalarımızda yer alıyor. Dergimizde güncel haber ve yorumların yanı sıra, dans tarihi, dans sosyolojisi, hareket, oyun ve beden kuramları, eğlence kültürü gibi teorik-akademik konulara da yer veriyoruz. Dans kurumları, dans eğitmenleri ve dans öğrencilerinin deneyimleri, sorunları ve çalışmaları da yine dergimizin kapsamı içinde genişçe yer alıyor.
Sevgi ve dostlukla…
Adresimiz : Sakızağacı Cad. No: 16 Kat: 4 Taksim